Pečený lilek s modrým sýrem
70 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
23 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Smícháme 4 lžíce nasekané bazalky, petrželku, olivový olej a sůl.
- 2Lilky nařežeme příčnými řezy asi do třetiny. Řezy naplníme plátky česneku a směsí bylinek. Vložíme je do vymazané žáruvzdorné mísy a pečeme 40-50 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až jsou na dotek velmi měkké.
- 3Lilky vyndáme z trouby, posypeme je gorgonzolou a čedarem a pečeme ještě 5 minut, až se sýr rozpustí a na povrchu se utvoří kůrčička. Ihned podáváme se zbývající bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.