Pečený lilek s modrým sýrem

70 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
23 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme 4 lžíce nasekané bazalky, petrželku, olivový olej a sůl.
  • 2
    Lilky nařežeme příčnými řezy asi do třetiny. Řezy naplníme plátky česneku a směsí bylinek. Vložíme je do vymazané žáruvzdorné mísy a pečeme 40-50 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až jsou na dotek velmi měkké.
  • 3
    Lilky vyndáme z trouby, posypeme je gorgonzolou a čedarem a pečeme ještě 5 minut, až se sýr rozpustí a na povrchu se utvoří kůrčička. Ihned podáváme se zbývající bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.