Pečený losos na chřestu
30 min.
Ingredience
- 600gramůLosos - filety
- 40gramůPetržel - nať
- 1kusLimetka
- 750gramůChřest bílý
- 80gramůSýr Parmezán
- 40mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 30gramůOříšky piniové
- 750gramůChřest zelený
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
26 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme bílý chřest, zelený chřest oloupeme pouze v dolní třetině. Bílý chřest vložíme do vroucí vody, po 5-8 minutách vložíme i zelený chřest a společně uvaříme v mírně osolené vodě (bílý chřest se vaří 12-15 minut). Mezitím zahřejeme olivový olej, z filetu nakrájíme 4 porce a opečeme je po obou stranách. Po 4 minutách přidáme kolečka limetky, oloupané celé stroužky česneku a piniová semínka a krátce opečeme. Ochutíme nasekanou petrželí, solí a pepřem.
- 2Chřest rozdělíme na talíře, na něj upravíme lososa a posypeme parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.