Pečený losos s tomatovým salátem a bramborovým pyré
55 min.

Ingredience
- 750gramůLosos - filety
- 750gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 5kusůŠalotka
- 4lžíceStrouhanka
- 3hrstiBazalka
- 3lžícePažitka
- 4lžíceOlej olivový
- 0,5decilitrLimetková šťáva
- 200gramůRajčata
- 1,5litryVoda pitná
- 1decilitrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
27 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na kousky a vaříme v osolené vodě 15 - 20 minut, dokud nezměknou. Pak je slijeme a rozšťoucháme.
- 2Šalotky, bazalku i pažitku omyjeme a jemně nasekáme. Rajčata pláchneme, nakrájíme na kousky.
- 3Vytvoříme bramborové pyré: mléko, máslo a polovinu nasekané šalotky vložíme do hrnce, zahříváme těsně před bod varu. Směs poté vlijeme k rozšťouchaným bramborám, směs podle chuti osolíme, opepříme a uložíme v teple.
- 4Připravíme směs na obalení lososa. Polovinu strouhanky s polovinou bazalky, pažitky, 3 lžícemi oleje osolíme a promícháme. Lososa položíme na pečicí papír, ze stran i shora obalíme strouhankovou směsí a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů přibližně 15 minut, dokud nemá zlatavou barvu není propečený.
- 5Tomatový salát připravíme tak, že v misce smícháme lžíci oleje, limetkovou šťávu, rajčata, zbytek šalotky, bazalky a pažitky. Vše osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.