Pečený úhoř s pórkem a olivami
80 min.
Ingredience
- 750gramůÚhoř říční
- 300gramůPórek
- 4lžícePetržel - nať
- 1hrstOlivy černé
- 200mililitrůVíno bílé
- 2lžíceStrouhanka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
41 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a urovnáme na dno zapékací mísy vymazané máslem. Posypeme nasekanou petrželkou a jemně nasekaným česnekem. Přidáme vypeckované olivy a vše zalijeme bílým vínem.
- 2Nakonec do mísy vložíme vykuchaného, z kůže staženého a omytého úhoře. Maso mírně osolíme a vše posypeme strouhankou.
- 3Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu - podle tloušťky úhoře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.