Pečený zajíc
130 min.
Ingredience
- 600gramůZaječí maso
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůSlanina vepřová
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 6gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- Na marinádu
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
49 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné zaječí maso naložíme na dva dny do zeleninové marinády. Uleželé vyjmeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, vložíme do pekáče na rozpálené máslo a opečeme ze všech stran. Polijeme rozpuštěným máslem, podlijeme vodou a dáme péct do mírně vyhřáté trouby na hodinu, často podléváme. Kořenovou zeleninu nastrouháme a po hodině pečení přidáme k masu a pečeme skoro doměkka. V závěru maso poprášíme moukou a dopečeme. Vypečenou šťávu scedíme, dochutíme solí a pepřem, maso nakrájíme na porce a podáváme přelité výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.