Pekařské brambory

90 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Polovinu česneku, tymián a rozmarýn přivedeme k varu v kuřecím vývaru, odstavíme a necháme 15 minut louhovat.
  • 2
    Zatím oloupeme brambory a cibuli, brambory nakrájíme na plátky, cibuli a druhou polovinu česneku osmažíme na oleji dozlatova.
  • 3
    Do vymazaného pekáče vrstvíme střídavě plátky brambor a opečené cibule, nakonec zalijeme vývarem tak, aby sahal do dvou třetin pekáče. Pokapeme olivovým olejem a pečeme 45 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.