Penne primavera
26 min.
Ingredience
- 4litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 400gramůTěstoviny Penne
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 300gramůBrokolice
- 100gramůHrášek
- 200gramůChřest bílý
- 5lžicOlej olivový
- 2lžíceOcet vinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceBazalka
- 2lžičkyHořčice
- 2kusyMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
11 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme podle návodu do měkka.
- 2V hrnci přivedeme k varu 2 - 3 cm vody a postavíme do něj pařák. Fazolky i brokolici očistíme, fazolky nakrájíme na 4 cm dlouhé kousky, brokolici rozdělíme na růžičky. Lusky sladkého hrášku opereme, mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenké hranolky. Zelený chřest opereme, odřežeme horní poloviny s hlavičkami, dolní části necháme na další použití.
- 3Jako první povaříme v páře fazolkové lusky, pak přidáme ostatní zeleninu. Vaříme 5 - 6 minut, aby byla hotová, ale ještě křupavá. Hotovou zeleninu necháme okapat a dáme jí s bazalkou do velké mísy.
- 4Na zálivku posekáme česnek na jemno, promícháme s olejem, octem, pepřem a hořčicí. Zálivkou zalijeme vařenou zeleninu, těstoviny necháme okapat a přidáme k zelenině. Dobře promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.