Penne primavera

26 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
11 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme podle návodu do měkka.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu 2 - 3 cm vody a postavíme do něj pařák. Fazolky i brokolici očistíme, fazolky nakrájíme na 4 cm dlouhé kousky, brokolici rozdělíme na růžičky. Lusky sladkého hrášku opereme, mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenké hranolky. Zelený chřest opereme, odřežeme horní poloviny s hlavičkami, dolní části necháme na další použití.
  • 3
    Jako první povaříme v páře fazolkové lusky, pak přidáme ostatní zeleninu. Vaříme 5 - 6 minut, aby byla hotová, ale ještě křupavá. Hotovou zeleninu necháme okapat a dáme jí s bazalkou do velké mísy.
  • 4
    Na zálivku posekáme česnek na jemno, promícháme s olejem, octem, pepřem a hořčicí. Zálivkou zalijeme vařenou zeleninu, těstoviny necháme okapat a přidáme k zelenině. Dobře promícháme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.