Penne s cibulkou a salámem
70 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 200gramůSalám měkký
- 100mililitrůVíno bílé
- 500gramůRajčata
- 1hrstRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 700gramůSýr Provolone
- 400gramůTěstoviny Penne
- 50gramůSýr Parmezán
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1266 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
68 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na proužky a stroužky česneku pomocí lisu na česnek prolisujeme. Salám nakrájíme též na proužky a sýr provolone na nudličky.
- 2Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a dosklovita ji osmažíme. K cibuli přidáme prolisovaný česnek, salám, promícháme a krátce osmažíme. Vše podlijeme vínem a na silném ohni necháme vyvařit.
- 3Rajčata omyjeme a na každém nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky a oloupeme. Rajčata rozkrojíme, zbavíme jadýrek a dužinu pokrájíme na kostičky. Nakrájená rajčata přidáme na pánev. Dochutíme rozmarýnem, solí a pepřem. Vše dusíme na mírném ohni cca 30 minut. Poté přidáme do omáčky nakrájený sýr a necháme ho roztavit. Omáčku odstavíme. Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat. Na struhadle nastrouháme parmezán. Těstoviny přidáme na pánvičku k salámu a rajčatům. Vše promícháme a 1-2 minuty na mírném ohni prohřejeme. Přidáme 1/2 parmezánu. Hotové těstoviny upravíme na talíře, posypeme zbytkem parmezánu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.