Penne s houbami a chilli papričkami
370 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 230gramůHouby čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůVíno červené
- 4kusyRajčata
- 1lžičkaCukr krupice
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžíceBazalka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyČesnek
- 2kusyChilli paprička
- 4litryVoda pitná
- 250gramůTěstoviny Penne
- 1lžíceProtlak rajčatový
- Vývar hovězí [42661]
- 2,67kusyBobkový list
- 133,33gramůCeler řapíkatý
- 1,33kusyCibule
- 2,67kusyHřebíček
- 5,33kusůPepř černý celý
- 250gramůHovězí výřez
- 0,67hrstPetržel - nať
- 26,67gramůTymián čerstvý
- 4litryVoda pitná
- 200gramůKosti hovězí morkové
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
803 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
52 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Ve větším hrnce necháme rozehřát máslo a 4 lžíce olivového oleje. Houby nakrájíme na plátky, přidáme do hrnce. Občas promíchneme a opékáme je 5 minut. Přidáme mouku, za stálého míchání zahříváme přibližně minutu. Pak přilijeme cca 200 ml hovězího vývaru a víno, přivedeme k varu, následně snížíme teplotu a na mírném ohni vaříme 15 minut. Přidáme oloupaná, na menší kousky nakrájená rajčata, rajčatový protlak, cukr, nadrobno nakrájenou bazalku, sůl, pepř a vaříme ještě 30 minut.
- 2Do hlubší pánve dáme rozehřát zbytek olivového oleje, do kterého vložíme nadrobno nakrájený česnek, chilli papričky a za občasného promíchání opékáme 5 minut. Přimícháme houbovou směs, dochutíme. Na mírném ohni vaříme ještě 20 minut.
- 3Mezitím dáme do velkého hrnce vodu, kterou osolíme a přivedeme k varu. Vložíme do ní těstoviny, vaříme do měkka 8 minut. Poté je scedíme, nalijeme na ně houbovou směs, promícháme a můžeme servírovat.
- 4Hovězí vývar:
- 5Do hrnce dáme hovězí kosti a výřez, zalijeme vodou, na mírném ohni přivedeme k varu. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Rozpůlíme cibule, do každé půlky vmáčkneme jeden hřebíček. Takto připravenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, tymián, bobkový list, petržel a pepř vložíme do hrnce, na mírném ohni vaříme přibližně 3 a půl hodiny. Následně vyndáme maso a vaříme další hodinu. Vývar přecedíme, můžeme jej hned použít nebo zmrazit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.