Penne s houbovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Penne
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůHouby čerstvé
- 2lžíceSherry brandy
- 60mililitrůVývar drůbeží
- 90gramůSmetana zakysaná 14%
- 20gramůTymián čerstvý
- 20gramůPažitka
- 20gramůPetržel - nať
- 35gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
706 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
19 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
5 g
Cukr
188 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
- 2V průběhu vaření těstovin, smažíme na másle při střední teplotě česnek asi minutu.
- 3Přidáme nakrájené houby, a jakmile se do nich vsákne máslo, přilijeme sherry, kuřecí vývar a zakysanou smetanu. Promícháme a přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a omáčku asi 5 minuty mírně vaříme.
- 4K penne přidáme houbovou omáčku a nasekané bylinky a opatrně zamícháme. Zdobíme strouhaným parmazánem a nahrubo drceným pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.