Penne s kuřetem, brokolicí a gorgonzolou
50 min.
Ingredience
- 115gramůBrokolice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 400gramůTěstoviny penne
- 120mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůSmetana čerstvá ke šlehání
- 90gramůSýr Gorgonzola
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstSýr Parmezán
- 2stroužkyČesnek
- 5litrůVoda pitná
- 300gramůKuřecí prsa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
17 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
4 g
Cukr
393 mg
Postup přípravy
- 1Růžičky brokolice rozdělíme na menší kousky a vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Vaříme 2 minuty, poté slijeme do cedníku a propláchneme studenou tekoucí vodou. Brokolici necháme okapat.
- 2V hluboké pánvi zahřejeme máslo, vložíme kuřecí maso nakrájené na tenké proužky a utřený česnek. Dle chuti osolíme a opepříme. Vše promícháme. Smažíme 3 minuty při mírném ohni, až je kuřecí maso bílé. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
- 3Do pánve přilijeme víno a smetanu, zamícháme a povaříme 5 minut, až se omáčka mírně vyvaří a zhoustne. Občas promícháme. Přimícháme brokolici, zvýšíme teplotu a vaříme tak dlouho, aby se brokolice prohřála. Ochutnáme a dokořeníme.
- 4Těstoviny s nakrájenou gorgonzolou vložíme do omáčky, promícháme a ihned podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.