Penne s kuřetem, brokolicí a gorgonzolou

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
17 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
4 g
Cukr
393 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Růžičky brokolice rozdělíme na menší kousky a vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Vaříme 2 minuty, poté slijeme do cedníku a propláchneme studenou tekoucí vodou. Brokolici necháme okapat.
  • 2
    V hluboké pánvi zahřejeme máslo, vložíme kuřecí maso nakrájené na tenké proužky a utřený česnek. Dle chuti osolíme a opepříme. Vše promícháme. Smažíme 3 minuty při mírném ohni, až je kuřecí maso bílé. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
  • 3
    Do pánve přilijeme víno a smetanu, zamícháme a povaříme 5 minut, až se omáčka mírně vyvaří a zhoustne. Občas promícháme. Přimícháme brokolici, zvýšíme teplotu a vaříme tak dlouho, aby se brokolice prohřála. Ochutnáme a dokořeníme.
  • 4
    Těstoviny s nakrájenou gorgonzolou vložíme do omáčky, promícháme a ihned podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.