Penne s paprikou a gorgonzolou

30 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
842 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
30 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
856 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriku omyjeme, očistíme, nadrobno nakrájíme. Oloupeme cibuli a česnek, najemno nasekáme. Šalvějové lístky posekáme, sýr nakrájíme na malé kostičky. Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu.
  • 2
    Mezitím rozpustíme máslo a papriku s cibulí, česnekem a šalvějí restujeme cca 2-3 minuty. Zalijeme mlékem a smetanou. Postupně přidáváme sýr, za stálého míchání jej necháme rozpustit. Ochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Těstoviny slijeme, necháme okapat, promícháme s omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.