Penne s paprikou a gorgonzolou
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyŠalvěj čerstvá
- 200gramůSýr Gorgonzola
- 400gramůTěstoviny Penne
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 150mililitrůMléko plnotučné
- 1stroužekČesnek
- 0,5kusPaprika červená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
842 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
30 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
856 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Papriku omyjeme, očistíme, nadrobno nakrájíme. Oloupeme cibuli a česnek, najemno nasekáme. Šalvějové lístky posekáme, sýr nakrájíme na malé kostičky. Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu.
- 2Mezitím rozpustíme máslo a papriku s cibulí, česnekem a šalvějí restujeme cca 2-3 minuty. Zalijeme mlékem a smetanou. Postupně přidáváme sýr, za stálého míchání jej necháme rozpustit. Ochutíme solí a pepřem.
- 3Těstoviny slijeme, necháme okapat, promícháme s omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.