Penne s rajčatovo tuňákovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 400gramůTěstoviny Penne
- 1špetkaSůl
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyChilli paprička sušená
- 3lžíceOlej stolní
- 50gramůOlivy černé
- 50gramůKapary
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCukr krupice
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 150gramůTuňák ve vlastní šťávě
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
10 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
9 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Penne uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Připravíme cibuli a česnek. Obojí oloupeme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky pokrájíme na jemno. Na pánvi rozpálíme olej, osmahneme na něm do zlatova cibuli, přidáme česnek a chilli papričky, vše podusíme.
- 2Na pánev přidáme rajčata i se šťávou, bez pokličky povaříme přibližně 10 minut. Část tekutiny necháme vyvařit. Vypeckujeme olivy, kapary necháme okapat. Obojí přidáme na pánev do omáčky, ochutíme solí, pepřem a cukrem.
- 3Opláchneme petrželku, osušíme ji a na jemno nasekáme. Otevřeme konzervu tuňáka, rybu vyjmeme, necháme okapat. Vidličkou ji rozdělíme na větší kousky. Na talíře připravíme uvařené těstoviny. Před podáváním vmícháme tuňáka a petrželku do omáčky, těstoviny jí přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.