Penne s rajčatovo tuňákovou omáčkou

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
10 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
9 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Penne uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Připravíme cibuli a česnek. Obojí oloupeme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky pokrájíme na jemno. Na pánvi rozpálíme olej, osmahneme na něm do zlatova cibuli, přidáme česnek a chilli papričky, vše podusíme.
  • 2
    Na pánev přidáme rajčata i se šťávou, bez pokličky povaříme přibližně 10 minut. Část tekutiny necháme vyvařit. Vypeckujeme olivy, kapary necháme okapat. Obojí přidáme na pánev do omáčky, ochutíme solí, pepřem a cukrem.
  • 3
    Opláchneme petrželku, osušíme ji a na jemno nasekáme. Otevřeme konzervu tuňáka, rybu vyjmeme, necháme okapat. Vidličkou ji rozdělíme na větší kousky. Na talíře připravíme uvařené těstoviny. Před podáváním vmícháme tuňáka a petrželku do omáčky, těstoviny jí přelijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.