Penne s tykví

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
15 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, na kostky nakrájenou tykev spolu s oloupanou, nasekanou cibulí a česnekem vložíme do pekáče. Pokapeme olejem a octem, osolíme, opepříme a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 40 minut doměkka. Zeleninu občas promícháme.
  • 2
    V dostatečném množství osolené vody uvaříme těstoviny, scedíme je.
  • 3
    Do pečené zeleniny vmícháme nastrouhaný gruyér, zakysanou smetanu a nasekanou šalvěj.
  • 4
    Do nahřáté servírovací mísy vložíme uvařené penne a zalijeme zeleninovou omáčkou. Dobře promícháme, pokapeme olejem, posypeme nastrouhaným parmazánem.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.