Penne s tykví
60 min.
Ingredience
- 1000gramůTykev
- 2kusyCibule červená
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceBalsamico ocet
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůTěstoviny Penne
- 4litryVoda pitná
- 140gramůSýr Gruyére
- 6lžicZakysaná smetana
- 1hrstŠalvěj čerstvá
- 40gramůSýr Parmezán
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
15 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, na kostky nakrájenou tykev spolu s oloupanou, nasekanou cibulí a česnekem vložíme do pekáče. Pokapeme olejem a octem, osolíme, opepříme a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 40 minut doměkka. Zeleninu občas promícháme.
- 2V dostatečném množství osolené vody uvaříme těstoviny, scedíme je.
- 3Do pečené zeleniny vmícháme nastrouhaný gruyér, zakysanou smetanu a nasekanou šalvěj.
- 4Do nahřáté servírovací mísy vložíme uvařené penne a zalijeme zeleninovou omáčkou. Dobře promícháme, pokapeme olejem, posypeme nastrouhaným parmazánem.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.