Penne se scampi

60 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
18 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme a oloupeme scampi - na břišní straně scampi nařízneme krunýř a sloupneme ho. Poté nařízneme hřbet a vytáhneme střívko (černá "nitka"). Prázdné krunýře nevyhazujeme. Pod tekoucí vodou scampi omyjeme a osušíme je. Zeleninu očistíme a omyjeme, menší cibuli oloupeme a vše najemno nakrájíme. Zeleninu smíchám v hrnci s kořením, krunýři a špetkou soli. Vše zalijeme vodou a dáme 15 minut vařit. Po uvaření vývar prolijeme přes jemné sítko.
  • 2
    Poté vývar opět přivedeme k varu, vložíme do něj filety parmice nachové a snítky petrželky. Vaříme asi 3 minuty. Vyjmeme petrželku. Vývar s masem v mixéru rozmixujeme na pyré. Loupané scampi nakrájíme na menší kousky.
  • 3
    Oloupeme a nadrobno nakrájíme česnek. Ve velké pánvi rozpálíme olej, na kterém do světložluta osmahneme česnek, přidáme petrželku a nakrájené krevety a vše krátce osmažíme. Směs na pánvi dochutíme solí a pepřem.
  • 4
    Penne uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu, po uvaření je scedíme a necháme okapat. Trochu vody, ve které se těstoviny vařily, odložíme stranou. Penne přidáme na pánev k česneku a krevetám a přimícháme rybí pyré. Pokud je směs příliš hustá, naředíme vodou z těstovin. Při nízké teplotě vše důkladně promícháme. Opláchneme šťovík, osušíme ho a najemno nasekáme. Přidáme ho spolu s nakrájeným máslem na pánev a promícháme. Nahřejeme talíře, na které porcujeme těstoviny a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.