Perliččí prsíčka na zázvoru
45 min.
Ingredience
- 180gramůCibule
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- 300gramůHrachové lusky
- 10gramůZázvor celý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 125gramůRýže Basmati
- 5gramůSůl
- 1kusChilli paprička
- 5gramůPepř černý mletý
- 1lžíceMargarín
- 125gramůVývar slepičí
- 600gramůPerlička
- 50gramůHouby Shitake sušené
- 60gramůPaprika červená
- 15gramůCitronová tráva
- 100gramůMrkev kořen
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
12 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200°C. Houby namočíme na 45 minut. Nohy odkrojíme, kloboučky nařízneme do kříže. Lusky očistíme, omyjeme a podélně rozpůlíme.
- 2Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli osmažíme na rozehřátém másle. Přidáme omytou rýži, osmažíme a zalijeme vodou. Osolíme a pod pokličkou pozvolna vaříme asi 10 minut. Přidáme mrkev, papriku, chilli papričku a lusky a dusíme asi 6 minut. Z perliček vykrojíme prsíčka i s kůží, maso omyjeme a osušíme. Pod kůži prsíček zasuneme plátky zázvoru, maso osolíme a opepříme. Citronovou trávu očistíme, horní část odstraníme a stébla podélně rozpůlíme.
- 3Maso prudce osmažíme v rozpáleném margarínu nejprve kůží dolů, potom i z opačné strany. Přidáme houby, citronovou šťávu a vývar. V předehřáté troubě pečeme asi 12 minut.
- 4Vypečenou šťávu přecedíme jemným sítkem k zeleninové rýži, houby odložíme stranou. Rýži lehce osolíme. Vmícháme nasekanou petrželku, část uschováme na ozdobení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.