Perlička s kaštany
160 min.
Ingredience
- 500gramůKaštany jedlé
- 6gramůCukr krupice
- 60gramůCeler řapíkatý
- 2000gramůPerlička
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 4gramyTymián čerstvý
- 4gramyEstragon
- 4gramyKerblík
- 800mililitrůVývar drůbeží
- 4gramyPažitka
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1300 kcal
Bílkoviny
131 g
Tuky
39 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
632 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kaštany na povrchu slupky nařízneme do křížku, zalijeme vodou a uvedeme k varu. Vaříme 1 minutu, poté velmi horké oloupeme ze slupek. Kaštany zalijeme 400 ml vývaru, přidáme cukr, pokrájenou celerovou nať a uvedeme k varu. Vaříme 60 minut. Smetanu osolíme, opepříme, přidáme sekané bylinky.
- 2Směsí naplníme perličku. Svážeme nití. Maso osolíme a opepříme, potřeme máslem. Pečeme při 225 °C 40 minut. Výpek z masa zředíme vývarem.
- 3Maso servírujeme přelité výpekem, obložené kaštany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.