Pestré špízy s mátovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 24kusůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBrokolice
- 4lžíceCitronová šťáva
- 2kusyCibule
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžíceMáta
- 4lžíceOcet Sherry
- 1kusVejce slepičí
- 3kusyJablka
- 150gramůSezam - semena
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
26 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
23 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě a scedíme. Omytou, na růžičky rozebranou brokolici povaříme v osolené vodě asi 2 minuty, propláchneme studenou vodou a ochutíme citronovou šťávou a pepřem.
- 2Oloupanou, nasekanou cibuli osmahneme na lžíci olej. Posypeme cukrem a za stálého míchání necháme mírně zkaramelizovat. Přidáme polovinu nasekané máty, 100ml vody a sherry ocet. Chvíli povaříme a necháme vychladnout. Potom vmícháme zbylou mátu.
- 3Omytá jablka nakrájíme na osminky a řezné plochy potřeme rozšlehaným vejcem. Obalíme v sezamu a necháme zaschnout.
- 4Brambory, brokolici a jablka střídavě napichujeme na špízy. Potřeme je zbylým olejem a grilujeme po každé straně 2 minuty.
- 5Špízy podáváme s mátovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.