Pestré špízy s mátovou omáčkou

55 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
26 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
23 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě a scedíme. Omytou, na růžičky rozebranou brokolici povaříme v osolené vodě asi 2 minuty, propláchneme studenou vodou a ochutíme citronovou šťávou a pepřem.
  • 2
    Oloupanou, nasekanou cibuli osmahneme na lžíci olej. Posypeme cukrem a za stálého míchání necháme mírně zkaramelizovat. Přidáme polovinu nasekané máty, 100ml vody a sherry ocet. Chvíli povaříme a necháme vychladnout. Potom vmícháme zbylou mátu.
  • 3
    Omytá jablka nakrájíme na osminky a řezné plochy potřeme rozšlehaným vejcem. Obalíme v sezamu a necháme zaschnout.
  • 4
    Brambory, brokolici a jablka střídavě napichujeme na špízy. Potřeme je zbylým olejem a grilujeme po každé straně 2 minuty.
  • 5
    Špízy podáváme s mátovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.