Petrželková omáčka s rajčaty
30 min.
Ingredience
- 1kusRajčata
- 1kusCibule
- 2hrstiPetržel - nať
- 5lžicOcet vinný
- 1lžičkaOregano sušené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 0,13litrOlej rostlinný
- 0,25lžičkaPepř cayenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
31 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rajča spaříme vroucí vodou, oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadérka a nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme najemno. Petrželku opláchneme, osušíme a lístky rovněž najemno nasekáme.
- 2Olej našleháme s octem, oreganem, cayenským pepřem, ochutíme solí a pepřem. Vmícháme ostatní připravené suroviny a necháme 2h odležet při pokojové teplotě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.