Petrželková omáčka se sýrem feta a s penne
40 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Penne
- 5gramůSůl
- 150gramůSýr Feta
- 150gramůZakysaná smetana
- 30gramůPetržel - nať
- 5gramůCitronová kůra
- 2kusyChilli paprička
- 250gramůRajčata
- 2kusyKlobása Chorizo
- 100gramůŠalotka
- 2lžíceOlej olivový
- 50gramůOříšky piniové
- 4stroužkyČesnek
- 2lžíceTymián čerstvý
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
32 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Uvedeme do varu dostatečné množství vody a důkladně osolíme. Těstoviny uvaříme al dente. Piniová jádra nasucho opražíme. Rozdrobíme sýr, přidáme zakysanou smetanu a umícháme hladký krém. Přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, citronovou kůru a chilli papričku. Těstoviny slijeme a vodu zachytíme. Sýrový krém rozmícháme s trochou vody z těstovin. Rajčata omyjeme, vykrojíme stopku a rozpůlíme je. Cibuli nakrájíme na úzké proužky. Z hrubě mleté klobásy vytlačíme menší kousky a vytvarujeme kuličky, které 3 minuty opékáme v horkém oleji. Přidáme cibuli a rajčata a 5 minut dusíme. Okořeníme solí a pepřem. Horké těstoviny promícháme s máslem a masovo-zeleninovou směsí. Přelijeme horkou sýrovou omáčkou a posypeme piniovými jádry a lístky tymiánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.