Pikantní barbecue omáčka
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule červená
- 1stroužekČesnek
- 4lžíceLimetková šťáva
- 100gramůCukr třtinový
- 4lžíceBalsamico ocet
- 125mililitrůKečup
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 2lžíceChilli omáčka
- 1lžičkaHořčice francouzská
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePažitka
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
4 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
1 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Červenou cibuli a čensek očistíme a najemno nakrájíme. V pánvi rozpálíme olej a cibuli s česnekem na něm orestujeme. Přidáme limetkovou šťávu, cukr, balsamico, kečup, worcester, chilli omáčku, pepř, sůl a hořčici. Na mírném ohni vaříme ještě asi 10 minut.
- 2Pažitku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. Omáčku sundáme ze sporáku a přimícháme do ní pažitku, potom ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.