Pikantní brambory s dipem

45 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1376 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
82 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
12 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a neloupané je asi 10 minut povaříme v houbovém vývaru. Scedíme a pokrájíme je na silnější plátky.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech na pečení pokapeme olejem a rozložíme na něj plátky brambor. Brambory zlehka pokapeme olejem, posypeme slunečnicovými semínky, sezamem, mořskou solí a koriandrem. Plech vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut.
  • 3
    Bazalku opláchneme a nakrájíme na proužky. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Cibulku a bazalku smícháme s čerstvým sýrem, osolíme a dip ochutíme sherry a pepřem.
  • 4
    Pečené brambory upravíme na talíře, podáváme se sýrovým dipem a zdobíme pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.