Pikantní brambory s dipem
45 min.
Ingredience
- Dip
- 1kusBazalka
- 3lžíceSherry brandy
- 1kusCibulka jarní
- 300gramůSýr kozí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůSezam - semena
- 1kilogramBrambory
- 800mililitrůBujón houbový
- 9lžicOlej olivový
- 80gramůSlunečnice - semena
- 1gramSůl
- 20gramůKoriandr mletý
- 1kusPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1376 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
82 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
12 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a neloupané je asi 10 minut povaříme v houbovém vývaru. Scedíme a pokrájíme je na silnější plátky.
- 2Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech na pečení pokapeme olejem a rozložíme na něj plátky brambor. Brambory zlehka pokapeme olejem, posypeme slunečnicovými semínky, sezamem, mořskou solí a koriandrem. Plech vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut.
- 3Bazalku opláchneme a nakrájíme na proužky. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Cibulku a bazalku smícháme s čerstvým sýrem, osolíme a dip ochutíme sherry a pepřem.
- 4Pečené brambory upravíme na talíře, podáváme se sýrovým dipem a zdobíme pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.