Pikantní bujon s tykví a hrozinkami

155 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
815 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
22 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
12 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Konzervovanou tykev v sladkokyselém nálevu scedíme a necháme odkapat. Hrozinky dobře omyjeme a necháme odkapat. Z omytého koriandru otrháme lístky a odložíme je.
  • 2
    Cibuli šalotku oloupeme, drobně nakrájíme a v hrnci na rozpuštěném másle ji zpěníme. Pak k ní přimícháme kostky tykve, předvařenou rýži, promícháme, vše podusíme 2-4 minuty a zalijeme čistým telecím bujonem a vaříme maximálně 10 minut. Nakonec do polévky přidáme hrozinky, mletý hřebíček, podle chuti mletou skořici a sůl.
  • 3
    Porce polévky ozdobíme lístky koriandru.
  • 4
    Telecí masový bujon [27974]:
  • 5
    Telecí maso z hrudí a telecí kosti omyjeme.
  • 6
    Mrkev, cibuli, česnek, petržel, celer, kedlubnu, petrželovou a celerovou nať očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kusy. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a zeleninu za občasného promíchání podusíme přibližně 6 – 8 minut.
  • 7
    Pak k zelenině přidáme telecí maso s kostmi, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořeno. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu a vývar necháme pod pokličkou jen probublávat 1,5 hodiny. Nesmí se prudce vařit.
  • 8
    Když je maso měkké, vývar scedíme přes síto do druhého hrnce, dochutíme solí, maso pokrájíme na kousky a můžeme ho dát do vývaru.
  • 9
    Čistý bujon podáváme posypaný petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.