Pikantní fazolkový salát s tuňákem

75 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
40 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté brambory uvaříme v osolené vodě asi 15 minut, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Fazolky propláchneme a v osolené vodě povaříme asi 15 minut, zcedíme a vychladlé nakrájíme na půlky. Vejce uvaříme natvrdo (8 minut), ihned zchladíme ve studené vodě, oloupeme a nakrájíme na osminky. Připravíme si dresink z vinného octa, lžičky soli, vína a olivového oleje, ochutíme pepřem a špetkou rozmarýnu.
  • 3
    Scedíme olivy a kapary, tuňáka vyjmeme z oleje a natrháme vidličkou na menší kousky. Do hluboké mísy nakrájíme na kousky rajčata, přidáme pokrájené olivy, kapary a tuňáka. Nakonec jemně osolíme, přidáme prolisovaný česnek, nakrájené fazolky a brambory, vše promícháme. Listy ledového salátu roztrháme na menší kusy a vyložíme jimi mělkou mísu, na ně navršíme připravenou zeleninovou směs, kterou zalijeme připraveným dresinkem. Okraje obložíme dílky vajec, které jemně osolíme. Podáváme s celozrnným pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.