Pikantní fazolkový salát s tuňákem
75 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 300gramůFazolové lusky zelené
- 200gramůRajčata
- 200gramůTuňák v oleji
- 1kusSalát ledový
- 80mililitrůOcet vinný
- 0,5decilitrVíno bílé
- 120mililitrůOlej olivový
- 1špetkaRozmarýn sušený
- 18gramůSůl
- 3gramyPepř bílý
- 20gramůOlivy zelené
- 3kusyVejce slepičí
- 20gramůKapary
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
40 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté brambory uvaříme v osolené vodě asi 15 minut, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2Fazolky propláchneme a v osolené vodě povaříme asi 15 minut, zcedíme a vychladlé nakrájíme na půlky. Vejce uvaříme natvrdo (8 minut), ihned zchladíme ve studené vodě, oloupeme a nakrájíme na osminky. Připravíme si dresink z vinného octa, lžičky soli, vína a olivového oleje, ochutíme pepřem a špetkou rozmarýnu.
- 3Scedíme olivy a kapary, tuňáka vyjmeme z oleje a natrháme vidličkou na menší kousky. Do hluboké mísy nakrájíme na kousky rajčata, přidáme pokrájené olivy, kapary a tuňáka. Nakonec jemně osolíme, přidáme prolisovaný česnek, nakrájené fazolky a brambory, vše promícháme. Listy ledového salátu roztrháme na menší kusy a vyložíme jimi mělkou mísu, na ně navršíme připravenou zeleninovou směs, kterou zalijeme připraveným dresinkem. Okraje obložíme dílky vajec, které jemně osolíme. Podáváme s celozrnným pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.