Pikantní fazolová polévka se švestkami

110 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené švestky bez pecek omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Fazole mungo propláchneme v sítu a necháme okapat. Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na kolečka.
  • 2
    V hrnci si na rozpuštěném másle zpěníme cibulku, zalijeme ji 1 litrem bujonu z kořenové zeleniny a přivedeme k varu. Vložíme do ní fazole mungo, sušené švestky, 3 lžíce rýžového vína a 2 lžíce javorového sirupu.
  • 3
    Polévku pomalu vaříme asi 6 minut, podle chuti dosolíme a opepříme bílým pepřem.
  • 4
    Každou porci posypeme omytou, drobně pokrájenou pažitkou.
  • 5
    Bujon z kořenové zeleniny [30788]:
  • 6
    Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a pórek a vše pokrájíme na menší kusy. Oloupané cibule - šalotku rozkrojíme na poloviny.
  • 7
    Omyjeme bylinky: petrželovou nať, estragon, saturejku a bazalku. Pak je nakrájíme.
  • 8
    V hrnci na slunečnicovém oleji cibuli restujeme dozlatova, pak přidáme zeleninu s bylinkami, promícháme a dusíme asi 5-7 minut.
  • 9
    Přilijeme 1.5 litru vody, přidáme mořskou sůl, celý černý pepř a bobkový list.
  • 10
    Polévku vaříme 1 hodinu tak, aby jen probublávala. Po uvaření ji scedíme a dáme vychladit. Z vychlazeného vývaru odstraníme tuk a tak získáme čistý zeleninový bujon, který použijeme k přípravě zeleninových polévek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.