Pikantní fenykl
25 min.
Ingredience
- 1kilogramFenykl sladký - hlíza
- 200gramůCibule
- 2kusyChilli paprička
- 2kusyPaprika zelená
- 4lžíceOlej olivový
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 3lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceOcet jablečný
- 2lžíceVíno bílé
- 3lžíceCukr krupice
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 100gramůSmetana zakysaná15%
- 6stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
8 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek nakrájíme na plátky. Fenykl opereme a nakrájíme na hrubší plátky.
- 2Chilli papričky zbavíme semen a nakrájíme na proužky.
- 3Rozehřejeme olej, lehce podusíme proužky fenyklu s cibulí, česnekem a chilli a přibližně 5 minuty necháme dusit.
- 4Zalijeme vývarem. Směs ochutíme rozmarýnem, citronovou šťávou, jablečným octem, bílým vínem, cukrem, solí a pepřem. Všechno necháme přibližně 5 minuty dojít na mírném ohni, nakonec vmícháme zakysanou smetanu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.