Pikantní jehněčí kotlety
90 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
18 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
59 mg
Postup přípravy
- 1Jehněčí kotlety omyjeme studenou vodou a osušíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rozmarýn a šalvěj opláchneme studenou vodou, okapané najemno nasekáme. Citron omyjeme, kůru odřízneme a nakrájíme na malé nudličky, šťávu vymačkáme.
- 2V míse smícháme olej, prolisovaný česnek, nakrájenou šajvěj a rozmarýn, citronovou kůru a šťávu. Marinádu dochutíme pepřem, jehněčí kotlety jí důkladně potřeme a necháme je alespoň 1 hodinu uležet.
- 3Marinované kotlety grilujeme na rozpáleném grilu přibližně 10 minut z každé strany. Grilované měkké kotlety posolíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.