Pikantní jehněčí kotlety

90 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
18 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
59 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí kotlety omyjeme studenou vodou a osušíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rozmarýn a šalvěj opláchneme studenou vodou, okapané najemno nasekáme. Citron omyjeme, kůru odřízneme a nakrájíme na malé nudličky, šťávu vymačkáme.
  • 2
    V míse smícháme olej, prolisovaný česnek, nakrájenou šajvěj a rozmarýn, citronovou kůru a šťávu. Marinádu dochutíme pepřem, jehněčí kotlety jí důkladně potřeme a necháme je alespoň 1 hodinu uležet.
  • 3
    Marinované kotlety grilujeme na rozpáleném grilu přibližně 10 minut z každé strany. Grilované měkké kotlety posolíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.