Pikantní kachní polévka
155 min.
Ingredience
- Bujon z kachny [29086]
- 1kusBobkový list
- 200gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 3lžíceHusí sádlo
- 150gramůJátra kuřecí
- 150gramůKuřecí srdíčka
- 1lžíceNové koření celé
- 1lžícePepř černý celý
- 1kusPetržel kořen
- 3kusyRajčata
- 0,5lžíceSůl
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 4decilitryVíno červené
- 8decilitrůVoda pitná
- 150gramůŽaludky drůbeží
- 1kilogramKachna mražená
- 2kusyMrkev kořen
- restované maso
- 500gramůKachní prsa
- 3lžíceOlej olivový
- 4lžíceOmáčka sójová
- 0,5decilitrVíno rýžové čínské
- 1lžíceSójová pasta Miso
- 200gramůPórek
- 50gramůHouby Shitake sušené
- 0,5lžíceEstragon
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 2gramyMrkev kořen
- 2kusyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1718 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
128 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, pórek a česnek očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké kroužky. Sušené houby promyjeme a namočíme na 15 minut do studené vody, pak je scedíme. Estragon omyjeme, lístky otrháme a odložíme na misku.
- 2V pánvi na másle mrkev, pórek, houby a česnek krátce (asi 10 minut) podusíme.
- 3Kachní prsa omyjeme, pokrájíme na nudličky, promícháme se sójovou omáčkou a v hrnci na oleji je orestujeme, zalijeme 1 litrem kachního bujonu, přidáme pastu Miso a 0,5 dl rýžového vína. Promícháme, přidáme dušenou zeleninu a pomalu vaříme 5-8 minut.
- 4Nakonec přimícháme estragonové lístky a podáváme.
- 5Bujon z kachny [29086]:
- 6Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme ji do většího hrnce.
- 7Důkladně si omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.
- 8Mezitím si očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.
- 9Šalvějové lístky omyjeme a přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky.
- 10Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a pak ho necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).
- 11Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu, nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.