Pikantní krůtí hamburgery
21 min.
Ingredience
- 450gramůKrůtí maso
- 1kusCibule
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžičkyHořčice Dijonská
- 2stroužkyČesnek
- 60gramůStrouhanka
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyŽemle tuková
- 1kusRajčata
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5kusSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
6 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté krůtí maso umeleme a v míse promícháme s oloupanou, jemně nasekanou cibulí, petrželkou, hořčicí, nasekaným česnekem, bílkem a strouhankou. Směs osolíme a opepříme.
- 2Z připravené masové směsi vytvarujeme 4 placičky silné asi 4cm. Smažíme je na pánvi na rozehřátém oleji 3-4 minuty po každé straně.
- 3Žemle rozkrojíme a nasucho opečeme. Do každé žemle vložíme placičku spolu s plátkem omytého rajčete a trochou omytého, nakrájeného salátu.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.