Pikantní masové kuličky s chilli a parmezánem

87 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
18 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme směs na masové kuličky: do mísy dáme mleté hovězí a libové mleté vepřové maso. Přidáme k němu utřený česnek, nadrobno pokrájenou cibuli, vejce, sůl, pepř, mletou sladkou papriku, chilli, drobně pokrájenou omytou petrželovou nať, majoránku, strouhanku, 2 lžíce vody a nastrouhaný parmezán. Směs důkladně promícháme, mísu zakryjeme a dáme ji na 20 minut do lednice. Potom si ze sekané vytvoříme v dlaních malé kuličky o průměru asi 6-7cm.
  • 2
    V pánvi na rozehřátém oleji kuličky osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je asi 5-7 minut.
  • 3
    V kastrólu přivedeme k varu rajčatové pyré (z krabice), pyré dochutíme solí a cukrem. Do sáčku (na sypaný čaj) si vložíme celý pepř, nové koření, bobkový list a omyté bazalkové listy a sáček zavřeme, vložíme do vroucí omáčky s usmaženými kuličkami. Snížíme teplotu a pod pokličkou, za častého míchání, pomalu vaříme 50-60 minut. Pokud by nám omáčka během vaření velmi zhoustla, zředíme ji 50-70ml vody.
  • 4
    Uvařené pikantní kuličky rozdělíme na talíře, přelijeme je omáčkou, přidáme kopeček uvařené rýže a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.