Pikantní omáčka z lilku

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky podélně rozpůlíme, nařízeneme dužinu ve tvaru mřížky a posypeme solí, necháme cca 30 minut odležet.
  • 2
    Poté lilky oplácheme vodou a osušíme, poklademe na zapékací mísu a pečeme cca 15 minut při 200 stupních Celsia.
  • 3
    Na mísu přidáme rozpůlené šalotky, česnek a pečeme ještě cca 10 minut.
  • 4
    Lilky podle chuti osolíme, opepříme a rozmixujeme spolu s česnekem, šalotkou, citronovou šťávou, olejem, nasekanou čerstvou petrželkou a omáčkou tahini.
  • 5
    Necháme vychladit.
  • 6
    Servírujeme k libovolné čerstvé zelenině nakrájené na nudličky nebo menší kousky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.