Pikantní omáčka z lilku
45 min.
Ingredience
- 750gramůLilek
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 2kusyŠalotka
- 4lžíceOlej olivový
- 4lžíceCitronová šťáva
- 4lžícePetržel - nať
- 2lžíceOmáčka Tahini
- 12gramůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Lilky podélně rozpůlíme, nařízeneme dužinu ve tvaru mřížky a posypeme solí, necháme cca 30 minut odležet.
- 2Poté lilky oplácheme vodou a osušíme, poklademe na zapékací mísu a pečeme cca 15 minut při 200 stupních Celsia.
- 3Na mísu přidáme rozpůlené šalotky, česnek a pečeme ještě cca 10 minut.
- 4Lilky podle chuti osolíme, opepříme a rozmixujeme spolu s česnekem, šalotkou, citronovou šťávou, olejem, nasekanou čerstvou petrželkou a omáčkou tahini.
- 5Necháme vychladit.
- 6Servírujeme k libovolné čerstvé zelenině nakrájené na nudličky nebo menší kousky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.