Pikantní portugalské kuřecí nudličky
40 min.
Ingredience
- 700gramůKuřecí prsa
- 1kusKapie
- 2lžícePetržel - nať
- 2kusyChilli paprička
- 2stroužkyČesnek
- 150mililitrůVíno bílé
- 200gramůOlivy černé
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyBageta
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
16 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omytá a osušená kuřecí prsa rozkrájíme na nudličky. Velkou červenou kapii bez stopky a semen pokrájíme na tenké proužky. Zelenou petrželku, chilli papričky i česnek nasekáme nadrobno.
- 2Na pánvi rozehřejeme na vyšší teplotu lžíci olivového oleje a opékáme v něm za stálého míchání kuřecí maso 4 - 5 minut do zlatohněda. Opečené maso přendáme na mísu a odložíme.
- 3Na pánev nalijeme zbytek oleje, na kterém poté 2 - 3 minuty restujeme kapii a chilli papričky s česnekem. Poté zvýšíme teplotu, přilijeme suché bílé víno a vaříme asi 2 - 3 minuty, než se objem šťávy sníží na polovinu. Do pánve vrátíme opečené maso, přidáme černé vypeckované olivy, osolíme, okořeníme pepřem a zakryté dusíme na mírném ohni cca 10 minut.
- 4Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme sekanou petrželkou a podáváme s krájenou bagetou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.