Pikantní rýžový salát s dary moře
45 min.
Ingredience
- 3litryVoda pitná
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř bílý
- 250gramůRýže loupaná
- 80mililitrůTresť citronová
- 50gramůPetržel - nať
- 100mililitrůOlej olivový
- 0,5decilitrVíno bílé
- 5mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 5mililitrůTabasco
- 1stroužekČesnek
- 1baleníMořské plody mix
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
20 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
107 mg
Postup přípravy
- 1Do 2 litrů vody přidáme lžičku soli a 2 lžíce citronové šťávy, přisypeme přebranou rýži a 20-25 minut vaříme na mírném ohni, dokud rýže není měkká.
- 2Mezitím v jiném hrnci vhodíme do vroucí vody mořské plody a vaříme 3 minuty, zcedíme a necháme vychladnout. Zcedíme také rýži, propláchneme studenou vodou a necháme pořádně vykapat. V hlubší míse potom smícháme rýži s dary moře, zalijeme 2 lžícemi olivového oleje, zakapeme citronem a dáme do lednice vychladit.
- 3Dresink připravíme z prolisovaného česneku, bílého vína, tabasca, worcesteru, 2 lžic citronové šťávy, soli, pepře a jemně nasekané petrželky. Všechno důkladně promícháme a nakonec postupně přilijeme olivový olej. Dresinkem zalijeme salát a můžeme podávat s bagetou a bylinkovým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.