Pikantní smažená zelenina s tofu
30 min.
Ingredience
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 1lžíceCukr moučkový
- 280gramůSýr Tofu - uzený
- 5kusůCibulka jarní
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 230gramůŽampiony čerstvé
- 1kusCuketa
- 115gramůFazolové lusky zelené
- 1lžíceLimetková šťáva
- 1lžíceMed včelí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5hrnekOříšky piniové
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkyKmín římský
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1014 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
99 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Smícháme sladkou papriku s kmínem, ostrou paprikou, zázvorem, cukrem a dalšími druhy koření. Tofu nakrájíme na kostičky a obalíme ve vzniklé směsi.
- 2V pánvi rozpálíme olej a nad vysokým plamenem, za občasného míchání, restujeme tofu cca 4 minuty. Dáváme pozor, aby se nám kousky nerozdrobily. Osmažené tofu vyndáme a pánev vytřeme ubrouskem.
- 3V malém množství oleje na pánvi smažíme cca 3 minuty nakrájenou cibulku a rozmačkaný česnek. Potom přidáme zbylé druhy zeleniny, nakrájené a mícháme na mírném ohni cca 6 minut, dokud nebude zelenina měkká a nebude mít zlatavý nádech. Zeleninu okořeníme.
- 4Přidáme osmažené tofu s piniovými oříšky, medem a limetkovou šťávou.
- 5Prohřejeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.