Pikantní taštičky plněné cuketou a hovězím masem

55 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
803 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
46 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme 450 g hladké mouky, přidáme 1 lžičku soli, 50 g Hery, 3 lžíce bílého jogurtu. Promícháme a do těsta postupně přiléváme vodu, 1 až 2 dl. Promícháme a vypracujeme tužší těsto. Těsto na pomoučeném vále dobře uhněteme pomocí rukou na hladké, vláčné těsto a zakryjeme ho utěrkou.
  • 2
    Cuketu a kedlubnu očistíme, opláchneme a pokrájíme na malé kostky.
  • 3
    Rajčata opláchneme a pokrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme. V pánvi na rozpáleném olivovém oleji cibuli i česnek zpěníme, přidáme mleté hovězí vařené maso a osmažíme ho na oleji dozlatova.
  • 4
    Přidáme koření: 0.5 lžičky kari koření, 0.5 lžičky kurkumy, 0.5 lžičky zázvoru, 0.5 lžičky pepře a 1 lžičku soli. Vše promícháme, přilijeme 2-3 lžíce vody a dusíme 5-7 minut.
  • 5
    Opláchnutou petrželkou posekáme nadrobno a přimícháme do směsi s 1 lžicí kukuřičného škrobu.
  • 6
    Těsto rozválíme na placku o síle asi 0.5 mm. Formičkou vykrojíme kolečka o průměru přibližně 10 cm. Na každé kolečko do středu těsta položíme 1-2 lžíce náplně, okraje potřeme vodou, kolečko přehneme a okraje k sobě přitiskneme. V pánvi rozpálíme slunečnicový olej a taštičky osmažíme z každé strany dozlatova (asi 3 minuty).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.