Pikantní telecí závitky
30 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí kýta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1hrstPažitka
- 1hrstBazalka
- 3lžíceHořčice
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůSýr Parmezán
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
9 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
667 mg
Cukr
236 mg
Postup přípravy
- 1Telecí maso omyjeme, osušíme, rozporcujeme na čtyři plátky, naklepeme, opepříme a osolíme.
- 2Petrželku, bazalku a pažitku opláchneme pod studenou vodou, na jemno nasekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme, Parmezán nastrouháme na jemno.
- 3V míse smícháme hořčici, nakrájené bylinky, prolisovaný česnek a sýr.
- 4Plátky masa z jedné strany potřeme připravenou směsí, pevně zamotáme, nakrájíme ostrým nožem na 2 cm silné plátky. Ty napíchneme přes maso na grilovací jehly, necháme chvíli odležet.
- 5V pánvi rozehřejeme olej, špízy smažíme přibližně 10 minut. Během smažení je několikrát otočíme.
- 6Podáváme s pečivem nebo vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.