Pikantní telecí závitky

30 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
9 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
667 mg
Cukr
236 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí maso omyjeme, osušíme, rozporcujeme na čtyři plátky, naklepeme, opepříme a osolíme.
  • 2
    Petrželku, bazalku a pažitku opláchneme pod studenou vodou, na jemno nasekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme, Parmezán nastrouháme na jemno.
  • 3
    V míse smícháme hořčici, nakrájené bylinky, prolisovaný česnek a sýr.
  • 4
    Plátky masa z jedné strany potřeme připravenou směsí, pevně zamotáme, nakrájíme ostrým nožem na 2 cm silné plátky. Ty napíchneme přes maso na grilovací jehly, necháme chvíli odležet.
  • 5
    V pánvi rozehřejeme olej, špízy smažíme přibližně 10 minut. Během smažení je několikrát otočíme.
  • 6
    Podáváme s pečivem nebo vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.