Pikantní vepřové se zeleninou

130 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
29 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové plecko omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme. Omytou masitou červenou papriku a chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek, chilli posekáme nadrobno, papriku nakrájíme na kostky. Očištěnou a omytou karotku s řapíkatým celerem nakrájíme na kolečka. Omyjeme petrželku s libečkem a drobně pokrájíme.
  • 2
    V kotlíku si rozpálíme olej a maso zprudka osmažíme dozlatova.
  • 3
    Přidáme cibuli s česnekem a smažíme společně za stálého míchání do doby (asi 3-4 minuty), až cibule zesklovatí. Maso poté osolíme, opepříme, přidáme chilli, hovězí vývar a pomalu, přibližně 80 minut, maso dusíme pod pokličkou.
  • 4
    Když je maso téměř měkké, přidáme papriku, celer, mrkev, promícháme, ještě přidáme konzervovaná rajčata a krátce, přibližně 10-15 minut pomalu vaříme. Nakonec přimícháme petrželku a sůl podle chuti. Servírujeme s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.