Pikantní vepřové se zeleninou
130 min.
Ingredience
- 450gramůVepřová plec
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPaprika červená
- 1kusChilli paprička
- 1kusKarotka
- 100gramůCeler řapíkatý
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceLibeček
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 250gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 400gramůChléb konzumní
- 2decilitryHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
29 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vepřové plecko omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme. Omytou masitou červenou papriku a chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek, chilli posekáme nadrobno, papriku nakrájíme na kostky. Očištěnou a omytou karotku s řapíkatým celerem nakrájíme na kolečka. Omyjeme petrželku s libečkem a drobně pokrájíme.
- 2V kotlíku si rozpálíme olej a maso zprudka osmažíme dozlatova.
- 3Přidáme cibuli s česnekem a smažíme společně za stálého míchání do doby (asi 3-4 minuty), až cibule zesklovatí. Maso poté osolíme, opepříme, přidáme chilli, hovězí vývar a pomalu, přibližně 80 minut, maso dusíme pod pokličkou.
- 4Když je maso téměř měkké, přidáme papriku, celer, mrkev, promícháme, ještě přidáme konzervovaná rajčata a krátce, přibližně 10-15 minut pomalu vaříme. Nakonec přimícháme petrželku a sůl podle chuti. Servírujeme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.