Pilaf kořeněný z rýže basmati

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
121 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
15 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Stonky brokolice očistíme, nakrájíme na malé růžičky a stonky po délce rozkrojíme na 4 díly a příčně pokrájíme na kousky o velikosti 1 cm.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli a stonky brokolice a smažíme 3 minuty. Přidáme pokrájené žampiony, rýži, rozetřený česnek, skořici, hřebíček a kardamom (6 ks), kurkumu, pepř, sůl a 1 minutu smažíme.
  • 3
    Přilijeme vroucí vývar, vmícháme růžičky brokolice a přivedem k varu. Pod poklicí vaříme 15 minut, poté odstavíme ze sporáku a necháme pilaf přikrytý dalších 5 minut. Přidáme pistácie, hrozinky a načechráme rýži.
  • 4
    Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.