Pilaf kořeněný z rýže basmati
45 min.
Ingredience
- 500gramůRýže Basmati
- 175gramůBrokolice
- 2kusyCibule
- 225gramůŽampiony - sterilované
- 2stroužkyČesnek
- 6kusůHřebíček
- 8kusůPepř černý celý
- 1kusSkořice celá
- 1lžičkaKurkuma
- 1,2litryVývar zeleninový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 60gramůHrozinky
- 60gramůPistácie
- 6gramůKardamom
- 6lžicOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
121 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
15 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rýži propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Stonky brokolice očistíme, nakrájíme na malé růžičky a stonky po délce rozkrojíme na 4 díly a příčně pokrájíme na kousky o velikosti 1 cm.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli a stonky brokolice a smažíme 3 minuty. Přidáme pokrájené žampiony, rýži, rozetřený česnek, skořici, hřebíček a kardamom (6 ks), kurkumu, pepř, sůl a 1 minutu smažíme.
- 3Přilijeme vroucí vývar, vmícháme růžičky brokolice a přivedem k varu. Pod poklicí vaříme 15 minut, poté odstavíme ze sporáku a necháme pilaf přikrytý dalších 5 minut. Přidáme pistácie, hrozinky a načechráme rýži.
- 4Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.