Pilaf s hrozinkami a játry
35 min.
Ingredience
- 15mililitrůOlej olivový
- 30gramůMáslo čerstvé
- 500gramůJátra kuřecí
- 90gramůCibulka jarní
- 300gramůRýže loupaná
- 1litrVývar drůbeží
- 90gramůHrozinky
- 90gramůOříšky piniové
- 10gramůPetržel - nať
- 10gramůMáta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1111 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
181 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Játra omyjeme a pokrájíme na menší kusy. Cibulku opláchneme a pokrájíme na kolečka. Petrželku a mátu opláchneme a nasekáme najemno.
- 2Olej rozpálíme a osmažíme na něm po dobu 5 minut játra. Přisypeme cibulku a smažíme další 2 minuty. Přimícháme rýži a vývar a přiklopené vaříme 15 minut. Poté vmícháme piniové oříšky, hrozinky, petrželku a mátu. Osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.