Pindžur
50 min.
Ingredience
- 500gramůRajčata
- 500gramůPaprikové lusky čerstvé
- 250gramůLilek
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2decilitryOlej olivový
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
52 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté papriky, lilky a rajčata pečeme nasucho ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Potom zeleninu vložíme do hrnce, zalijeme trochou studené vody a přiklopíme. Asi po 20 minutách papriky, rajčata i lilky oloupeme a zbavíme semínek a šťávy. Připravenou zeleninu umeleme.
- 2Umletou směs promícháme s oloupaným, nadrobno nasekaným česnekem a horkým olejem. Podle chuti osolíme a opepříme. Po vychladnutí přimícháme do pokrmu nasekanou petrželku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.