Pistou
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 80gramůBazalka
- 1kusSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1kusRajčata
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusBobkový list
- 1kusPetržel - nať
- 25litrůVývar zeleninový
- 7lžicOlej olivový extra panenský
- 150gramůCuketa
- 200gramůFazole bílé
- 2kusyBrambory
- 200gramůHrách loupaný
- 2kusyMrkev kořen
- 80gramůTěstoviny konzumní
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
4450 kcal
Bílkoviny
175 g
Tuky
176 g
Sacharidy
568 g
Vláknina
71 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omáčku pistou si připravíme z lístků bazalky, 1 stroužku česneku a 5 lžic olivového oleje, které rozmixujeme a podle chuti osolíme a opepříme. Připravenou omáčku přendáme do misky, přikryjeme a uložíme do lednice.
- 2Mrkev očistíme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Oloupeme brambory, které nejprve nakrájíme na čtvrtky a poté ještě na plátky.
- 3Vyloupeme hrášek, z fazolek odkrojíme oba konce a nakrájíme na kousky. Cukety podélně rozpůlíme a nakrájíme na plátky.
- 4V hrnci zahřejeme olej, přidáme prolisovaný česnek a opékáme asi 2 minuty. Přisypeme nakrájenou cibuli a opět ji asi 2 minuty opékáme doměkka. Přidáme mrkev a brambory a opékáme asi půl minuty. Vmícháme zeleninový vývar nebo vodu, hrnec přiklopíme a zhruba 8 minut povaříme.
- 5Vložíme fazole, cukety, bouquet garni (petrželka, bobkový list, řapíkatý celer), oloupané a nakrájené rajče a drobné těstoviny. Podle chuti osolíme, opepříme a 4 minuty povaříme. Nakonec do směsi vmícháme připravenou omáčku pistou. Podáváme ozdobené hoblinkami parmezánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.