Pistou

50 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
4450 kcal
Bílkoviny
175 g
Tuky
176 g
Sacharidy
568 g
Vláknina
71 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omáčku pistou si připravíme z lístků bazalky, 1 stroužku česneku a 5 lžic olivového oleje, které rozmixujeme a podle chuti osolíme a opepříme. Připravenou omáčku přendáme do misky, přikryjeme a uložíme do lednice.
  • 2
    Mrkev očistíme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Oloupeme brambory, které nejprve nakrájíme na čtvrtky a poté ještě na plátky.
  • 3
    Vyloupeme hrášek, z fazolek odkrojíme oba konce a nakrájíme na kousky. Cukety podélně rozpůlíme a nakrájíme na plátky.
  • 4
    V hrnci zahřejeme olej, přidáme prolisovaný česnek a opékáme asi 2 minuty. Přisypeme nakrájenou cibuli a opět ji asi 2 minuty opékáme doměkka. Přidáme mrkev a brambory a opékáme asi půl minuty. Vmícháme zeleninový vývar nebo vodu, hrnec přiklopíme a zhruba 8 minut povaříme.
  • 5
    Vložíme fazole, cukety, bouquet garni (petrželka, bobkový list, řapíkatý celer), oloupané a nakrájené rajče a drobné těstoviny. Podle chuti osolíme, opepříme a 4 minuty povaříme. Nakonec do směsi vmícháme připravenou omáčku pistou. Podáváme ozdobené hoblinkami parmezánu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.