Pivní omáčka k vepřové pečeni

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
855 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
67 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo prohněteme s moukou a směs odložíme na chladné místo. Troubu předehřejeme na 190 °C. Pečeni osolíme a opepříme, kůži potřeme olejem a na několika místech nařízneme. Česnek nakrájíme na klínky a spolu s hřebíčky jím kůži prošpikujeme. V pekáči rozehřejeme zbývající olej a maso kůží dolů opékáme dozlatova.
  • 2
    Zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme nahrubo. Maso obrátíme a znovu několik minut opékáme. Podlijeme 250 ml horké vody a pekáč vrátíme do trouby. Pečeme asi hodinu a podle potřeby doléváme horkou vodu. Potom kolem masa rozložíme zeleninu, zalijeme ji rajským protlakem a krátce zapečeme. Přidáme bobkový list a skořici, zalijeme pivem a pečeme další hodinu. Během této doby často přeléváme vypečenou šťávou. Hotovou pečeni vyjmeme, zeleninu a výpek protlačíme sítem. Teplotu v troubě zvýšíme na 210 °C a pečeni v ní ponecháme tak dlouho, dokud nezíská křupavou kůrčičku. Do omáčky postupně vmícháme mouku s máslem, povaříme a dochutíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.