Pivní polévka s bylinkami a zeleninou
175 min.
Ingredience
- Na pivní polévku
- 60gramůSlanina vepřová
- 200gramůPórek
- 5stroužkůČesnek
- 500mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 400gramůChléb konzumní
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžícePetržel - nať
- 0,5lžíceMajoránka čerstvá
- 0,5lžícePažitka
- 0,5lžičkaSůl
- Na vývar
- 700gramůKosti hovězí řídké
- 1,5litryVoda pitná
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 120gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 5kusůPepř černý celý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
28 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kořenovou zeleninu očistíme, cibuli oloupeme, pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka, slaninu nakrájíme na kostičky, pažitku, majoránku a petrželovou nať drobně nasekáme, česnek prolisujeme.
- 2Z chleba odkrojíme kůrku a střídku drobně pokrájíme.
- 3Nejprve připravíme vývar z kostí, kořenové zeleniny, cibule, pepře a soli. Vaříme na mírném plameni, aby se polévka jen „táhla“.
- 4V hrnci se silným dnem rozpustíme slaninu a orestujeme na ní pórek nakrájený na tenká kolečka, přilijeme scezený vývar a pivo. Dobře promícháme s bylinkami, česnekem a chlebem. Vaříme asi 5 minut. Poté přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu z vývaru a dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.