Pivovarský tokáň

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
684 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
66 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
624 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřový bůček opláchneme a zbavíme kostí a kůže. Nakrájíme jej na silnější nudle.
  • 2
    Maso společně s drobně nakrájenou cibulí osmahneme na tuku dočervena. Přidáme utřený česnek, osolíme, opepříme, přidáme nové koření a podlijeme vodou. Pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení masem mícháme a doléváme teplou vodou.
  • 3
    Téměř měkké maso zasypeme prosátou strouhankou, zalijeme pivem a dodusíme.
  • 4
    Při podávání jednotlivé porce posypeme strouhaným uzeným sýrem a omytou, jemně nasekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.