Pizza conchiglia
45 min.
Ingredience
- 400gramůTěsto na pizzu
- 800gramůMušle v nálevu
- 10gramůPetržel - nať
- 250gramůMozzarella
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 15gramůOregano čerstvé
- 15mililitrůOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 450gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
882 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
32 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 200 °C. Necháme okapat rajčata. Petrželovou nať opereme a nasekáme nahrubo. Mozzarellu nakrájíme na plátky.
- 2Vyválíme těsto na 2 placky o průměru asi 28 cm.
- 3Dno forem vymažeme olejem a položíme na ně těsto. Na jeho povrch rovnoměrně rozložíme rajčata, osolíme, opepříme, dochutíme oreganem a drceným česnekem.
- 4Zasuneme pizzy na střední rošt trouby a pečeme zhruba 15 minut.
- 5Sýr a maso z mušlí poskládáme na povrch, zapékáme dalších 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.