Pizza conchiglia

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
882 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
32 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předehřejeme troubu na 200 °C. Necháme okapat rajčata. Petrželovou nať opereme a nasekáme nahrubo. Mozzarellu nakrájíme na plátky.
  • 2
    Vyválíme těsto na 2 placky o průměru asi 28 cm.
  • 3
    Dno forem vymažeme olejem a položíme na ně těsto. Na jeho povrch rovnoměrně rozložíme rajčata, osolíme, opepříme, dochutíme oreganem a drceným česnekem.
  • 4
    Zasuneme pizzy na střední rošt trouby a pečeme zhruba 15 minut.
  • 5
    Sýr a maso z mušlí poskládáme na povrch, zapékáme dalších 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.