Pizza marinara s olivami
30 min.
Ingredience
- Náplň
- 1lžíceVíno bílé
- 2kusyCibulka jarní
- 1špetkaOregano sušené
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůKrevety tygří - loupané
- 50gramůMušle slávky
- 10kusůOlivy černé
- 100gramůMozzarella
- 50gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1lžíceVoda pitná
- 4lžíceProtlak rajčatový
- Základní těsto na pizzu [20279]
- 12gramůCukr krupice
- 15gramůDroždí
- 35mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1mililitrVoda pitná
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
27 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Základní těsto na pizzu:
- 2Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
- 3Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
- 4Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
- 5Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
- 6Rajčatový protlak smícháme s bílým vínem, 1 lžící vody, najemno nasekanou jarní cibulkou, oreganem, česnekem, solí a pepřem. Takto připravenou směsí potřeme korpus na pizzu.
- 7Navrch naklademe vařené vyloupané krevety, konzervované mušle, olivy a kolečka mozzarelly. Nakonec posypeme nastrouhaným ementálem.
- 8Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia a pizzu pečeme asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.