Pizza marinara s olivami

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
27 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Základní těsto na pizzu:
  • 2
    Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
  • 3
    Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
  • 4
    Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
  • 5
    Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
  • 6
    Rajčatový protlak smícháme s bílým vínem, 1 lžící vody, najemno nasekanou jarní cibulkou, oreganem, česnekem, solí a pepřem. Takto připravenou směsí potřeme korpus na pizzu.
  • 7
    Navrch naklademe vařené vyloupané krevety, konzervované mušle, olivy a kolečka mozzarelly. Nakonec posypeme nastrouhaným ementálem.
  • 8
    Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia a pizzu pečeme asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.