Pizza s ančovičkami a cibulí
75 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej olivový
- 3kusyCibule
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaCukr třtinový
- 0,5lžičkaRozmarýn čerstvý
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžíceSýr Parmezán
- 50gramůAnčovičky konzervované
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 500gramůTěsto na pizzu
- 1hrstOlivy černé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve woku rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, rozetřený česnek, rozdrcený čerstvý rozmarýn a cukr. Přikryjeme a 10 minut smažíme za občasného míchání. Přidáme do woku konzervovaná nasekaná rajčata, osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
- 2Těsto na pizzu vyválíme na placku 30x18 cm, přendáme těsto na pečící plech a ohneme mírně okraje. Zbylým olejem pomažeme těsto a posypeme nastrouhaným parmezánem. Přikryjeme a necháme v teple kynout 10 minut.
- 3Poté na těsto rozprostřeme cibuli a rajčata, ančovičky a uschováme z nich olej. Každou ančovičku rozpůlíme a dáme do pizzy ve tvaru mížky. Olivy klademe mezi ančovičky a zakápneme uschovaným olejem.
- 4V předehřáté troubě pečeme 20 minut při teplotě 200 stupňů.
- 5Pizzu rozkrájíme na 6 čtverců a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.