Pizza s ančovičkami a cibulí

75 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve woku rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, rozetřený česnek, rozdrcený čerstvý rozmarýn a cukr. Přikryjeme a 10 minut smažíme za občasného míchání. Přidáme do woku konzervovaná nasekaná rajčata, osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
  • 2
    Těsto na pizzu vyválíme na placku 30x18 cm, přendáme těsto na pečící plech a ohneme mírně okraje. Zbylým olejem pomažeme těsto a posypeme nastrouhaným parmezánem. Přikryjeme a necháme v teple kynout 10 minut.
  • 3
    Poté na těsto rozprostřeme cibuli a rajčata, ančovičky a uschováme z nich olej. Každou ančovičku rozpůlíme a dáme do pizzy ve tvaru mížky. Olivy klademe mezi ančovičky a zakápneme uschovaným olejem.
  • 4
    V předehřáté troubě pečeme 20 minut při teplotě 200 stupňů.
  • 5
    Pizzu rozkrájíme na 6 čtverců a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.