Pizza s ančovičkami, česnekem a černými olivami
55 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaDroždí
- 140mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 10kusůAnčovičky konzervované
- 20kusůOlivy černé
- 1lžíceOregano sušené
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 400mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2538 kcal
Bílkoviny
94 g
Tuky
162 g
Sacharidy
201 g
Vláknina
46 g
Cukr
70 mg
Postup přípravy
- 1Těsto: sůl a droždí smíchejte s teplou vodou, mouku nasypte do velké misky, ve středu udělejte důlek a nalijte vodu se solí a droždím, vařečkou vypracujte hladké vlhké těsto.
- 2Těsto přendejte na pomoučněný vál a rukama dobře zpracujte, přendejte do vymazané misky, přikryjte utěrkou a nechte kynout 30 minut.
- 3Vykynuté těsto rodělte na dvě části a vytvořte rukama dvě placky o průměru cca 25 cm, přendejte na olejem vymazaný plech.
- 4Potřete rajčatovým pyré, opepřete a osolte.
- 5Podle své fantazie ozdobte ostatními surovinami, zakápněte olejem a posypte oreganem, nakrájený česnek přidejte až dvě minuty před koncem pečení. Pečte v troubě vyhřáté na 220 °C 20 minut.
- 6Okraje pizzy by měly být zlatavé.
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.