Pizza s ančovičkami, česnekem a černými olivami

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2538 kcal
Bílkoviny
94 g
Tuky
162 g
Sacharidy
201 g
Vláknina
46 g
Cukr
70 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto: sůl a droždí smíchejte s teplou vodou, mouku nasypte do velké misky, ve středu udělejte důlek a nalijte vodu se solí a droždím, vařečkou vypracujte hladké vlhké těsto.
  • 2
    Těsto přendejte na pomoučněný vál a rukama dobře zpracujte, přendejte do vymazané misky, přikryjte utěrkou a nechte kynout 30 minut.
  • 3
    Vykynuté těsto rodělte na dvě části a vytvořte rukama dvě placky o průměru cca 25 cm, přendejte na olejem vymazaný plech.
  • 4
    Potřete rajčatovým pyré, opepřete a osolte.
  • 5
    Podle své fantazie ozdobte ostatními surovinami, zakápněte olejem a posypte oreganem, nakrájený česnek přidejte až dvě minuty před koncem pečení. Pečte v troubě vyhřáté na 220 °C 20 minut.
  • 6
    Okraje pizzy by měly být zlatavé.
  • 7

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.