Pizza s čočkou a ratatouille

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
17 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do horké vody namočíme čočku na 30 minut, poté necháme okapat a propláchneme. Zalijeme čerstvou vodou (1 cm nad čočku) a 10 minut podusíme na mírném ohni.
  • 2
    Lilek nakrájený na kostičky dáme do cedníku, osolíme ho a necháme 20 minut vypotit. Poté opláchneme a osušíme.
  • 3
    Osmahneme na oleji pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme cuketu, papriku nakrájenou na proužky a lilek. Pod pokličkou dusíme 5 minut. Přidáme pokrájená rajčata, čočku, oregano, sůl, pepř a 2 lžíce vody. Pod pokličkou dusíme 15 minut.
  • 4
    Těsto na pizzu přeneseme na olejem vymazaný plech, pokryjeme ho ratatouille, rozmístíme na ně plátky sýra a posypeme semínky slunečnice. Zakápneme lžící olivového oleje, osolíme a opepříme.
  • 5
    V předehřáté troubě na 200 stupňů pečeme 20 minut. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.