Pizza s čočkou a ratatouille
80 min.
Ingredience
- 60gramůČočka zelená Puy
- 0,5kusLilek
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 3lžíceOlej olivový
- 0,5kusCuketa
- 0,5kusPaprika červená
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceOregano čerstvé
- 60gramůSýr Čedar
- 1lžíceSemínka slunečnicová loupaná
- 3decilitryVoda pitná
- 3špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 500gramůTěsto na pizzu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
17 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do horké vody namočíme čočku na 30 minut, poté necháme okapat a propláchneme. Zalijeme čerstvou vodou (1 cm nad čočku) a 10 minut podusíme na mírném ohni.
- 2Lilek nakrájený na kostičky dáme do cedníku, osolíme ho a necháme 20 minut vypotit. Poté opláchneme a osušíme.
- 3Osmahneme na oleji pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme cuketu, papriku nakrájenou na proužky a lilek. Pod pokličkou dusíme 5 minut. Přidáme pokrájená rajčata, čočku, oregano, sůl, pepř a 2 lžíce vody. Pod pokličkou dusíme 15 minut.
- 4Těsto na pizzu přeneseme na olejem vymazaný plech, pokryjeme ho ratatouille, rozmístíme na ně plátky sýra a posypeme semínky slunečnice. Zakápneme lžící olivového oleje, osolíme a opepříme.
- 5V předehřáté troubě na 200 stupňů pečeme 20 minut. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.