Pizza s krevetami a rajčaty

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1060 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
66 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Základní těsto na pizzu: Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
  • 2
    Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
  • 3
    Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
  • 4
    Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, parmskou šunku nakrájíme na proužky, rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka, papriku omyjeme, očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky.
  • 5
    Korpus na pizzu potřeme kečupem a klademe na něj žampiony, parmskou šunku, rajčata, papriku, krevety, olivy a na kolečka nakrájenou mozzarellu.
  • 6
    Takto připravenou pizzu posypeme bazalkou, oreganem, rozmarýnem a nakonec zakápneme olivovým olejem.
  • 7
    Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia a pečeme 25 minut. Před podáváním zdobíme nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.