Pizza s krevetami a rajčaty
50 min.
Ingredience
- Náplň
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 4kusyRajčata
- 50gramůOlivy černé
- 120gramůŠunka parmská
- 250gramůMozzarella
- 1kusPaprika zelená
- 300gramůKrevety tygří - loupané
- 1špetkaOregano sušené
- 1špetkaBazalka
- 1špetkaRozmarýn čerstvý
- 45lžicOlej olivový
- 1kusPažitka
- Základní těsto na pizzu [20279]
- 12gramůCukr krupice
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 215mililitrůVoda pitná
- 45mililitrůOlej olivový
- 4lžíceKečup jemný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1060 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
66 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Základní těsto na pizzu: Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
- 2Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
- 3Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
- 4Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, parmskou šunku nakrájíme na proužky, rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka, papriku omyjeme, očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky.
- 5Korpus na pizzu potřeme kečupem a klademe na něj žampiony, parmskou šunku, rajčata, papriku, krevety, olivy a na kolečka nakrájenou mozzarellu.
- 6Takto připravenou pizzu posypeme bazalkou, oreganem, rozmarýnem a nakonec zakápneme olivovým olejem.
- 7Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia a pečeme 25 minut. Před podáváním zdobíme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.